L’OMS, sobre crisi Madrid: “Quan els governs divergeixen, la gent es mor”

Critica les "diferències" entre el govern espanyol i el de la Comunitat de Madrid per la gestió de la pandèmia
Tedros Adhanom

Madrid viu les primeres hores de confinament sota l'estat d'alarma, decretat aquest divendres pel govern espanyol. És el mecanisme que ha adoptat la Moncloa per poder mantenir les restriccions imposades ara fa una setmana, malgrat el revés de la justícia. Tot plegat arriba en un cap de setmana llarg, perquè el govern espanyol volia evitar com fos un èxode a la Comunitat de Madrid.

L'Organització Mundial de la Salut ha llançat un toc d'atenció important les últimes hores. A l'OMS estan amoïnats per la manera com s'està gestionant la pandèmia a l'Estat espanyol i especialment a Madrid, i adverteixen que convertir el virus en un motiu d'enfrontament entre administracions es tradueix en una pèrdua de vides humanes. Així i tot, el director de l'OMS, Tedros Adhanom, veu amb bons ulls l'estat d'alarma imposat per la Moncloa.

D'altra banda, l'OMS assegura que la transmissió de la covid a Espanya, i particularment a Madrid, "és molt intensa". El director d'Emergències Mike Ryan, un dels màxims responsables de l'OMS, s'ha referit als problemes de gestió i a les discrepàncies entre el govern espanyol i el de la Comunitat de Madrid. Assegura que "quan els governs difereixen, la gent es mor".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides