Imputats per blanqueig de capitals dos extresorers de Convergència

Osàcar i Viloca estan citats a declarar al procés judicial, que esquitxa quatre exconsellers
Daniel Osàcar

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar en qualitat d'imputats els extresorers de CDC Daniel Osàcar i Andreu Viloca en una peça separada del cas 3% que investiga un presumpte blanqueig de capitals arran de les donacions al partit per part de 12 exalts càrrecs, entre ells els exconsellers Jordi Jané, Felip Puig, Irene Rigau i Pere Macias.

Osàcar, que en l'actualitat està en tercer grau penitenciari o de semillibertat pel cas Palau, i Viloca, en llibertat, han de comparèixer davant el jutge el pròxim 16 d'octubre. L'interrogatori s'efectuarà mitjançant videoconferència.

L'acte del jutge de l'Audiència Nacional assenyala que la "hipòtesi de la causa" se centra en el fet que les donacions al partit de les 12 persones investigades "podrien ser actes d'aflorament de diners procedents del delicte". És a dir, "mitjançant la col·laboració d'aquestes persones pròximes a CDC s'incorporava a la vida lícita" diners en efectiu que havien arribat al partit per altres mètodes.

El jutge sosté que els exalts càrrecs han estat imputats per "la seva participació en un clàssic sistema de barrufeig", que consistiria a ingressar a CDC una "quantitat de diners equivalent a la que prèviament o posteriorment el partit havia lliurat" al suposat "donant voluntari", amb "coneixement del seu origen il·lícit".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides