L’executiu de Carles Puigdemont va utilitzar presos com a mà d’obra per l’1-O

El CIRE va realitzar els treballs de condicionament de la nau habilitada per fer el recompte dels vots
Presó de quatre Camins
Presó de quatre Camins

Josep Maria Jové, com a secretari general de Vicepresidència de la Generalitat, sota la presidència de Carles Puigdemont, i màxim responsable de l’aparell organitzatiu de l’1-O, segons els informes de la Guàrdia Civil, va encarregar al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) obres per un import d’1.131.264,68 euros per condicionar una nau i realitzar des d’aquest lloc la recollida de dades de la consulta independentista i el seguiment de la votació. El CIRE és una empresa pública de la Generalitat que organitza la feina dels presos dels centres penitenciaris.

La nau era propietat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), un organisme de la Generalitat, però el 16 de maig del 2017 aquesta entitat va signar un conveni amb el Departament de Vicepresidència per cedir-n’hi l’ús temporal. Es pensava instal·lar-hi un call center per a 512 persones. Oficialment, es justificava el projecte com el centre de seguiment de la votació de les eleccions autonòmiques, que aleshores ni s’havien convocat ni es pensava a convocar-les fins al cap de dos anys.

Per condicionar el local, a més de la participació del CIRE, Vicepresidència va realitzar quatre adjudicacions de contractes menors que van sumar 85.171,90 euros, IVA inclòs, que van anar a parar a la constructora Comsa. Els contractes van ser adjudicats de forma directa i sense publicitat, cosa que va permetre agilitar els terminis per executar l’obra.

La persona encarregada de supervisar les obres era Mercedes Martínez, una apoderada d’una empresa que també era la persona de confiança de Jové per llogar naus i locals on amagar paperetes, sobres i meses electorals. Fins al dia del referèndum, el Govern es va gastar en el condicionament de la nau un total d’1.454.002,16 euros. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides