El Suprem reitera que els sanitaris van treballar desprotegits a l’inici de la pandèmia

La sentència rebutja per manca de requisits legals el recurs dels sindicats mèdics que acusava d’inactivitat el Ministeri de Sanitat
Salvador Illa i Alba Vergés

El Tribunal Suprem ha rebutjat per manca d’adequació a la llei el recurs que va presentar la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) contra el Ministeri de Sanitat, al qual acusava d’inactivitat en el compliment de l’article 12.4 del reial decret que va declarar l’estat d’alarma perquè considerava que no havia facilitat als professionals sanitaris equips de protecció necessaris.

La sentència, coneguda aquest dijous, troba que aquest recurs no s'ajusta als requisits de l’article 29 de la Llei de Jurisdicció, que regula els terminis de compliment d’una prestació per part de l’Administració i la possibilitat d’interposar recursos contra la inactivitat.

En canvi, el Suprem estima parcialment el recurs de la CESM amb relació a la denúncia d'una infracció del mateix punt del reial decret, derivada de la manca d’equips a disposició del personal sanitari que s’ha enfrontat a la pandèmia de la Covid-19. La resolució basa l’estimació parcial en el "fet notori", ja apreciat pel Suprem en dues interlocutòries del març i l’abril, que van mancar inicialment mitjans de protecció individuals, la qual cosa va posar en risc la salut dels treballadors sanitaris.

El Suprem, que aclareix que aquesta consideració no constitueix un judici de culpabilitat ni una imputació de responsabilitat, no atribueix només al Ministeri de Sanitat i a l’Administració central de l’Estat la incapacitat de subministrar els equips necessaris, sinó també al conjunt dels serveis sanitaris de l’Estat, inclosos els de les Comunitats Autònomes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides