El Govern d’Andorra apel·la a “la responsabilitat social” davant una pandèmia fregant el descontrol

A partir d'aquest dijous, els bars només podran donar servei a domicili i no podran atendre ni a l'interior ni a terrasses
Joan Martínez Benazet, ministre de Salut andorrà

El ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet, hi ha apel·lat a "la responsabilitat social" de la població davant la greu situació de la pandèmia de la covid-19 que viu Andorra amb un increment important del nombre de casos positius i un augment de la pressió del sistema sanitari. El titular de Salut ha informat que, a hores d'ara, hi ha 198 positius nous des de la darrera actualització dilluns passat, arribant ara als 800 i una taxa de reproducció (Rt) que s'ha enfilat a 1,8 després que divendres hagués baixat a 1,02.

Pel que fa a les persones hospitalitzades, han ingressat quatre més, el que situa el total de pacients amb coronavirus en 27. A la unitat de cures intensives hi ha set malalts, un més que el dia anterior i es manté la xifra d'intubats amb ventilació mecànica en quatre persones, que tenen entre 61 i 67 anys, i es troben "greus", segons ha explicat Martínez Benazet.

La planta covid de l'hospital acumula 20 ingressats i a l'àrea medicalitzada del Cedre es mantenen nou padrins procedents de la residència escaldenca Domus Salita. La pandèmia s'està descontrolant i la pressió sobre el sistema sanitari no és com en la primera onada però mostra "agressivitat" per la qual cosa s'ha activat una segona UCI a l'hospital de Meritxell, exclusivament dedicada a pacients covid.

D'altra banda, el ministre portaveu de l'executiu andorrà, Èric Jover, ha informat que el Govern ha decidit el tancament de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp donat el gran nombre de positius entre alumnes i professorat.

El Govern endureix les mesures
En la línia d'impulsar acciones per tal de frenar la reproducció del virus, Jover ja anunciat la publicació a les pròximes hores d'un decret de noves mesures relacionades amb les agrupacions de persones que s'allargaran fins al 18 d'octubre.

A partir d'aquest dijous, els bars només podran donar servei a domicili i no podran atendre ni a l'interior ni a terrasses. Els restaurants també hauran de reduir el seu horari, de dotze a quatre al migdia i de set a dotze de la nit.

Així mateix, totes les activitats extraescolars s'han de desenvolupar amb mascareta i els parcs infantils, tant interiors com exteriors, romanen tancats. En els centres escolars, l'ús de la mascareta és obligatori a totes les aules amb alumnes majors de dotze anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides