Els sindicats convoquen una vaga indefinida en el transport sanitari a Catalunya

L’acció busca evitar l’aplicació de la retallada salarial anunciada per la patronal i l’impuls d’un pla real d’equiparació pels professionals del sector
Ambulàncies
Ambulàncies

Els sindicats CCOO, UGT, USOC i SINDI.CAT han convocat una vaga indefinida en el transport sanitari català que començarà aquesta divendres a les 00.00 hores i que afectarà uns 5.000 professionals tant del Transport Sanitari No Urgent (TSNU) com del Transport Sanitari Urgent (TSU).

Les organitzacions sindicals han assenyalat en un comunicat que la vaga persegueix dos objectius: d’una banda, evitar l’aplicació de la retallada salarial anunciada per la patronal ACEA que es traslladarà a la nòmina d’aquest mes i en endavant i, de l’altra, la necessitat d’impulsar un pla real d’equiparació dels professionals del transport sanitari amb les condicions del conveni col·lectiu de treball per a l’empresa pública SEM-Sistema d’Emergències Mèdiques, SA.

Els quatre sindicats que han convocat la vaga consideren que tots els treballadors del transport sanitari a Catalunya tenen dret a les mateixes condicions laborals essencials (remuneració, durada de la jornada, categories professionals, períodes de descans, treball nocturn…) i denuncien una excessiva càrrega de treball, jornades que generen un enorme esgotament, risc de contagi, salut mental, i falta de mitjans humans i materials per lluitar contra la pandèmia.

Per altra banda, tant CCOO com UGT, USOC i SINDI.CAT coincideixen que els treballadors del transport sanitari català tenen dret a les mateixes condicions en relació a les cotitzacions a la Seguretat Social i a les baixes mèdiques. A la vegada, demanen que no se’ls retalli el salari i que CatSalut compleixi l’acord de desconvocatòria de vaga que van fer els professionals del sector el passat 9 de setembre, pel qual la patronal va cedir només en la demanda de descongelar els salaris dels treballadors.

Els sindicats han preparat una acció de protesta per aquest divendres al matí davant el Nus de la Trinitat i una mobilització davant la seu del CatSalut, que es repetirà els dies 16, 23 i 30 d’octubre. També es preveuen piquets informatius a diferents hospitals i una roda de reunions dels representants sindicals amb les forces polítiques que tenen actualment representació al Parlament de Catalunya.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides