La justícia tomba el tancament de Madrid decidit per Sanitat

El Tribunal Superior de Justícia madrileny rebutja ratificar les mesures d'Illa adduint que afecten els drets fonamentals sense haver-se declarat l'estat d'alarma
Salvador Illa
Salvador Illa

Les darreres mesures promogudes pel Ministeri de Sanitat per contenir la pandèmia de la Covid-19 a la Comunitat de Madrid han estat rebutjades pel Tribunal Superior de Justícia d'aquesta comunitat (TSJM), que considera que plantegen restriccions que afecten drets fonamentals sense una habilitació legal.

L'aplicació de les mesures de tancament de Madrid i altres localitats ha estat objecte d'un estira-i-arronsa entre el govern central i el de la comunitat, que havia demanat a l'Audiència Nacional mesures cautelars que suspenguessin les restriccions.

Però abans que l'Audiència Nacional es pronunciés sobre la qüestió, la secció vuitena de la sala contenciosa administrativa del TSJM ha considerat que sense la vigència de l'estat d'alarma no es poden aplicar mesures que afecten els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans.

Contra al criteri de la Fiscalia, que defensava que no era imprescindible l'estat d'alarma per aplicar-les, el TSJM ha denegat la ratificació de les mesures preventives per a diversos municipis acordades per la conselleria de Sanitat madrilenya d'acord amb l'ordre de ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides