Per quin elogi rep crítiques i burles el ‘dircom’ del govern?

Justin Trudeau
Justin Trudeau

Jaume Clotet, director general de comunicació del govern de la Generalitat, ha elogiat Justin Trudeau, primer ministre del Canadà, perquè el país nord-americà ha suspès l'exportació de tecnologia per a drons a Turquia, una decisió motivada pel fet que s'està al·legant que, d'aquesta transacció, se'n beneficia l'Azerbaidjan en el seu conflicte amb Armènia per l'Alt Karabakh (Nagorno-Karabakh).

"Per decisions com aquesta el primer ministre Justin Trudeau és un dels meus líders mundials preferits. Sempre és al lloc correcte de la història", ha manifestat Clotet amb una piulada que ha emprenyat alguns dels seus seguidors a Twitter, que recorden l'actitud del Canadà i del seu dirigent envers l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

"No és el que va vetar al president Puigdemont, aquest?", planteja un usuari que resumeix el rebuig d'altres independentistes al fet que el Canadà denegués reiteradament a Puigdemont l'entrada per les acusacions que té pendents a Espanya. Uns altres titllen Trudeau de "gens amic de la causa catalana i del nostre dret d'autodeterminació" i diuen que destaca pel seu "postureig". De fet, Puigdemont va lamentar que el polític canadenc pugui considerar un "crim" organitzar un referèndum d'autodeterminació, i es va mostrar preocupat perquè el govern canadenc assumís el que considera tesis de l'extrema dreta espanyola.

Paral·lelament, usuaris no independentistes han fet befa del "lloc correcte de la història" on Clotet ubica Trudeau, recordant-li que, sobre la independència de Catalunya, el primer ministre canadenc va dir que es tracta d'un "problema" que era un "afer intern" espanyol que s'ha de resoldre "d'acord amb la Constitució". Trudeau es va mostrar confiat en un acord entre els governs d'Espanya i de la Generalitat per avançar respectant l'Estat de dret, la llei i la llibertat d'expressió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.