Santi Vila: “El que va passar a Catalunya en el 2017 va ser impropi d’una democràcia”

L'exconseller afirma que Dolors Bassa segurament va secundar algun d'aquells disbarats més per inèrcia que per convicció
santi vila empresa
santi vila empresa

Santi Vila, el qual va ser conseller de la Generalitat de Catalunya primer d'un executiu d'Artur Mas i després de Carles Puigdemont, ha afirmat que "el que va passar a Catalunya en el 2017 cal reconèixer que va ser impropi d'una democràcia liberal madura i avançada". En un article d'opinió a La Vanguardia, Vila afegeix que: "Pel que a mi em correspon, porto la pena amb mi i em temo que m'acompanyarà sempre".

El qui va ser conseller de Territori i Sostenibilitat, Cultura, i finalment, d'Empresa i Coneixement, també defensa que "els polítics i activistes presos del procés han de ser indultats. I el vuitcentista delicte de sedició, que a Europa ningú entén, reformat. Els condemnats hem de reconèixer que errem en moltes de les decisions preses i hem de comprometre'ns amb la reconciliació".

En aquest sentit, l'exconseller diu que la "UGT ha demanat l'indult per a Dolors Bassa, sindicalista i humanista de tota la vida, que segurament va secundar algun d'aquells disbarats més per inèrcia que per convicció".

Santi Vila argumenta que "sobra recordar que, en la nostra monarquia parlamentària, la concessió d'indults ha estat una pràctica no sols habitual sinó fins i tot bastant freqüent". Vila explica que "governs socialistes i populars han concedit indults a polítics, banquers i jutges, però també a militars i ciutadans del carrer, que en el seu moment van ser condemnats i que, amb el pas del temps, es va considerar que eren mereixedors del perdó de la seva pena"

Aquí Vila diu que "només per a refrescar la memòria als quals ara aparenten esquinçar-se les vestidures davant la possibilitat d'indultar als protagonistes del procés , recordem els noms de Rafael Vera o de José Barrionuevo, que, segons la veritat judicial, van autoritzar i van finançar ni més ni menys que el segrest d'un pobre home, al qual van confondre amb un etarra".

Vila defensa el seu posicionament dient: "Recordem-nos també el bo del tinent general Armada, coautor del cop d'estat del 23-F, que va estar a punt d'acabar amb la democràcia a Espanya. Indultats van ser Jesús Gil, el nostre Donald Trump particular, o d'altres angelets condemnats per corrupció, implicats en activitats il·legals de contraban o altres lleugereses del mateix calibre".

En el seu article, l'exconseller declara que "a Catalunya urgeix restaurar el consens constitucional fet fallida com a mínim des del 2010, procurant recuperar a gairebé la meitat dels catalans que estan convençuts que això de ser català i a un temps espanyol de nou torna a ser de conjugació impossible".

L'exconseller afegeix que "aconseguir-ho requereix articular una reforma institucional que doni nou encaix i reconeixement a les històriques aspiracions nacionals catalanes, que finalment pugui ser votada pel conjunt dels espanyols. I requereix també donar solució als polítics i activistes condemnats, actualment en la presó o refugiats a Bèlgica".

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari