Grand Tibidabo reclama 177 anys de presó per als Pujol

La societat, que exerceix l'acusació popular, també demana una multa de 240 milions a la família de l'expresident
Jordi Pujol
Jordi Pujol

Grand Tibidabo ha demanat per als membres de la família Pujol Ferrusola penes de presó que sumen 177 anys, així com el pagament d'una multa de 240 milions d'euros, en l'escrit presentat a l'Audiència Nacional, en el qual acusa els membres de la família de l'expresident Jordi Pujol dels delictes d'associació il·lícita, falsedat documental, blanqueig de capitals i frau fiscal.

Els actuals amos d'aquesta societat, que actualment es troba en procés de liquidació i exerceix l'acusació popular en el cas Pujol, consideren que tota la família Pujol Ferrusola es va beneficiar dels guanys obtinguts pel primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, amb l'operació de venda de la seu del Consorci Nacional de Leasing (CNL), el 1991, una corporació que va donar lloc al naixement de Grand Tibidabo SA quan es va fusionar amb Tibidabo.

En concret, Grand Tibidabo demana la condemna més gran per a Mercè Gironès -exesposa de Jordi Pujol Ferrusola-: 45 anys. Per al primogènit dels Pujol en sol·licita 40 i per a Josep Pujol Ferrusola, 17 anys. Aquesta societat acusa Jordi Pujol d'haver aprofitat la seva condició de president i demana per a ell 15 anys. La mateixa acusació pel suposat aprofitament de la posició de Jordi Pujol es fa extensiva a tota la família, a la qual s'atribueix l'acumulació d'un "patrimoni desmesurat" procedent d'"activitats delictives" que considera vinculades a la corrupció política.

Per la seva part, Podemos, que també exerceix l'acusació popular, reclama 202 anys de presó per als deu membres de la família Pujol Ferrusola encausats, i el pagament de 123,6 milions d'euros de multa. El jutge instructor del cas a l'Audiència Nacional, José de la Mata, va tancar la investigació el passat mes de juliol i va proposar que els Pujol Ferrusola fossin jutjats com una presumpta organització criminal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides