Comença a Barcelona la setmana de la nova economia amb la participació de 111 països

Inauguració de la Barcelona New Economy Week – BNEW
Inauguració de la Barcelona New Economy Week – BNEW

La Barcelona New Economy Week – BNEW ha arrancat aquest dia 6 amb l’objectiu de, durant quatre dies, impulsar la recuperació econòmica i posicionar a Barcelona com la capital de la nova economia. En aquest sentit, els tres escenaris emblemàtics escollits per dur a terme l’esdeveniment (Estació de França, Casa SEAT i Movistar Centre) han començat a acollir conferències, debats i panels emmarcats en els cinc sectors que aglutina BNEW: Logistics, eCommerce, Real Estate, Digital Industry y Economic Zones. Tots es poden seguir tant de forma presencial, tenint en compte les mesures de seguretat, com a través d’una potent plataforma d’streaming que permet a més de 9.000 persones de tot el món seguir-ho de forma online. 

Acte inaugural

L’esdeveniment ha començat a les 10.30h amb un acte inaugural a l’Estació de França presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui ha mostrat el recolzament de l’Ajuntament de la ciutat comtal a l’esdeveniment, assegurant que “el BNEW suposa una dosi d’optimisme i una injecció d’idees molt necessària en els moments actuals. Aquests quatre dies permetran buscar solucions imaginatives i Barcelona està molt ben posicionada per a liderar la transformació cap a la nova economia. La col·laboració entre totes les administracions serà essencial per a sortir d’aquesta situació”. També ha participat en aquest acte inaugural Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona; Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat.  

Pere Navarro ha volgut destacar que “avui comença BNEW, i ho fem amb la ferma voluntat de contribuir a la reactivació de l’economia, conscients que aquest serà un camí ple de reptes, però segurs també que només amb un enfocament d’innovació i sostenibilitat podrem construir una sortida a la crisi i un futur més sòlid”. Navarro ha afegit que “la celebració de BNEW ha suposat una inversió de 2 milions d’euros i ha generat 140 llocs de treball directes i 550 indirectes. És a dir, que estem generant ocupació i inversió en plena pandèmia, i aquest també és un dels principals objectius del CZFB”.

Blanca Sorigué ha manifestat que “seran quatre dies molt intensos, des d’avui i fins el proper divendres 9, amb més de 350 speakers, 160 hores de contingut i més de 9.000 assistents de 111 països diferents, així que m’atreviria a dir que serà un dels esdeveniments més internacionals que s’han celebrat a Barcelona”. 

Barcelona, una ciutat resilient 

Un dels plats forts del primer dia de BNEW ha estat el panel Barcelona, una ciutat resilient del BNEW Real Estate, moderat per Pere Navarro, i que ha reunit a quatre exalcaldes de la ciutat comtal: Joan Clos, actual professor de l‘Institut Barcelona de Estudis Internacionales (IBEI), Jordi Hereu, nou president d’Hispasat, Xavier Trias, i Narcís Serra, president del IBEI.  

Necessitem seguir treballant per a que Barcelona sigui una ciutat líder. Per això és necessari ser constants en tots els àmbits en els que puguem millorar”, ha assenyalat l’exalcalde Narcís Serra. D’altra banda, Joan Clos ha assegurat que “és important sortir d’aquesta crisi amb noves idees i propostes per a Barcelona. Aquestes èpoques de crisi ens permeten arribar a acords que serien més difícils en altres circumstàncies, el que ens facilita avançar en el projecte de ciutat”. En aquest context, Jordi Hereu ha indicat que “tenim el repte de presentar propostes de futur per a projectes d’àmbit metropolità que poden atraure l’interès d’Europa. En aquests moments de dificultat hem de tenir la capacitat de seguir projectant futur”. “Comptem amb les eines bàsiques que ens permeten situar-nos al centre d’atenció. Hem de ser capaços de generar activitat econòmica per a tot el món i fer-ho d’una manera sostenible”, ha afirmat Xavier Trias.

Durant la jornada també han tingut lloc, entre d’altres, el panel “Cadenes de subministrament del futur: visió 2030” dins del BNEW Logistics o la sessió que ha permès analitzar els principals reptes per a l’atracció d’inversió sostenible per a Espanya en el BNEW Economic Zones. Així mateix, s’ha analitzat sobre els motius pels quals hi ha un dèficit d’habitatge assequible en un context en el qual es compta amb espai per construir i amb inversors interessats. La primera jornada també ha acollit les ponències transversals dels Inspirational Speakers Marc Vidal, expert en transformació digital i indústria 4.0; Jorge Alonso, arquitecte urbanista; i Luca Lazzarini, expert de comunicació comercial de Banco Mediolanum. 

128 empreses formen part de BVillage

La plataforma tecnològica de BNEW compta amb BVillage, un sistema innovador mitjançant el qual més de 120 empreses que participen de manera virtual tenen una visibilitat destacada de cara als més de 9.000 participants. Les companyies tenen l’oportunitat de mostrar les seves agendes per a que la resta de professionals puguin concretar cites virtuals amb ells amb l’objectiu de trobar possibles sinèrgies. 

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha creat el BNEW amb el convenciment de dur a terme un esdeveniment que permeti treballar de forma conjunta en la reactivació de l’economia. Per aquest motiu, l’entitat ha decidit mantenir obert el registre fins l’últim dia de l’esdeveniment, el 9 d’octubre, i oferir el codi “BNEWFREE” per a que companyies i professionals puguin registrar-se sense cost en el següent enllaç: https://event2020.bnewbarcelona.com/users/sign_up

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari