Retiren el mural de Moià que barreja l’1-O amb el ‘Guernica’

Una agrupació espanyolista anuncia que el reciclarà
El cartell encarregat per l'ANC Moià-L'Estany
El cartell encarregat per l'ANC Moià-L'Estany

El mural que comparava la situació viscuda pels votants l'1-O amb la dels habitants de Guernica durant un bombardeig de la Guerra Civil espanyola, emulant l'obra Guernica de Pablo Picasso, ha desaparegut aquesta matinada després de quatre dies penjat.

Unión de Brigadas, una agrupació espanyolista que es presenta com una "associació que dóna cobertura jurídica a dues brigades de neteja de propaganda colpista separatista", ha anunciat a Twitter que té la pancarta i que serà "reciclada" aquest dimarts.

"A sota a l'esquerra es pot veure un ciutadà amb un tret al cap", comenta aquesta agrupació sobre una de les modificacions de la pintura de Picasso. Aparentment, però, no s'hi representa una persona morta, sinó la pèrdua de l'ull que va patir un dels votants de l'1-O, Roger Español, per l'impacte d'una pilota de goma disparada per la Policia Nacional, ja que el forat sagnant es troba on en l'original hi ha un ull.

"No teniu vergonya ni dignitat. La nostra policia no assassina ningú. Ja ens podeu denunciar", afegeix Unión de Brigadas en el mateix tuit, que adreça a l'ANC.

El mural va ser un encàrrec de l'ANC Moià-L'Estany que mostra els cops de porra d'agents antiavalots de la policia, a més d'un Piolín, emulant l'estil del quadre pintat per Picasso el 1937.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides