Esquerra arxiva l’expedient a Bosch

ERC conclou que l'exconseller republicà no va encobrir el cas d'assetjament a la conselleria d'Exteriors
Alfred Bosch

La Comissió de Garanties d'ERC ha aprovat exonerar l'exconseller Alfred Bosch pel presumpte encobriment del cas d'assetjament a Exteriors per part del seu excap de gabinet Carles Garcias. L'òrgan intern dels republicans, independent a la direcció, ha conclòs que no es va produir una "negligència" de Bosch, que va dimitir quan la situació es va fer pública el passat 9 de març, perquè ha "quedat provat" que va recollir indicis sobre el cas i va cessar Garcias abans que el cas sortís a la llum. Per aquest motiu i per unanimitat han decidit arxivar l'expedient que se li va obrir i no li han imposat cap sanció.

"Les conclusions de l'expedient consideren que Bosch va assumir motu proprio les màximes responsabilitats polítiques que se li podrien exigir, en dimitir de manera immediata tant dels càrrecs públics com orgànics quan el cas va transcendir", sosté l'informe de la comissió de garanties.

Pel que fa a Garcia, la comissió de Garanties Estatutàries considera que els fets coneguts són susceptibles d'una falta greu i suposen l'expulsió del partit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides