El PDECat decideix presentar-se a les eleccions i enfrontar-se a Junts

El consell nacional del partit postconvergent decideix obrir un procés de primàries i anar per lliure
Bonvehí, amb Chacón

El PDeCAT presentarà un projecte propi a les urnes, desvinculat de JxCAT. Així ho ha decidit el Consell Nacional del partit que lidera David Bonvehí en un consell nacional extraordinari celebrat aquest vespre. En la seva intervenció davant dels consellers nacionals, Bonvehí ha assegurat que el Partit Demòcrata "vol articular un projecte polític que representi un model de país concret i segueixi treballant per la independència", i ha remarcat també que la intenció és sumar i no restar: "Volem ser presents a les pròximes eleccions perquè tenim respostes sobre totes aquestes qüestions i per això, ens hem de preparar per concórrer a les eleccions, amb un esperit constructiu".

Així, el partit postconvergent té previst iniciar un procés de primàries per decidir el candidat o candidata. De moment, el nom que més sona per ocupar aquest lloc és l'exconsellera de Territori i Sostenibilitat, Àngels Chacón.

Abans, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha afirmat que ja no hi ha converses formals obertes amb el PDECat per arribar a un acord de cara a les eleccions i ha insistit que rebutgen una coalició electoral amb qualsevol altre partit –com proposava la formació de Bonvehí–.

En aquest sentit, ha assegurat que simplement volen integrar a les llistes "qui tingui compromís amb la independència". Sànchez ha insistit en la necessitat d'un full de ruta compartit de l'independentisme i ha demanat que no es discuteixi a través dels mitjans i que es faci "sense retrets o pressions externes perquè no hi hagi ni vencedors ni derrotats".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides