Desestimen les cautelars del PDECat en la batalla per les sigles de JxCAT

Condemnen el partit de Bonvehí a pagar les costes de la vista, però el PDECat confia que guanyarà el judici
Puigdemont amb Bonvehí

El jutjat de primera instància número 3 de Barcelona ha rebutjat les mesures cautelars sol·licitades pel PDECat perquè Junts, la formació que lidera Carles Puigdemont, no pogués emprar la marca Junts per Catalunya. El procés segueix i el tribunal entrarà en el fons de l'assumpte, però per ara desestima les mesures cautelars i Puigdemont i els seus afins podran seguir usant les sigles que, inicialment, va registrar el PDECat com a marca electoral pel 21-D.

La judicialització del pols per les sigles va enverinar les ja malmeses relacions entre els afins a Puigdemont i la formació postconvergent. En transcendir la presentació de la demanda, van estripar el carnet del PDECat l'expresident, els consellers empresonats i tots els consellers de Junts menys Àngels Chacón.

El PDECat va registrar Junts per Catalunya com a partit instrumental el juliol del 2018, després d'haver concorregut sota aquestes sigles a les eleccions catalanes del 2017. Gairebé dos anys després, afins a Puigdemont van prendre el control del partit a la formació de David Bonvehí en una assemblea telemàtica celebrada el 27 de juny.

El PDECat va dur la maniobra als tribunals per entendre que la reunió en què se li va arrabassar la titularitat de les sigles va ser irregular. A més, al·lega que en cas de desacord amb Puigdemont, havien acordat que cap de les dues parts pogués emprar la denominació Junts per Catalunya.

Fonts del partit de Bonvehí però es mostren esperançades a guanyar el judici per la propietat de la marca i remarquen que el tribunal es limita a rebutjar la suspensió cautelar, sense entrar en el debat de fons de la qüestió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides