La justícia recupera 9,2 milions del saqueig del Palau de la Música

Els fons, obtinguts de les consignacions fetes en fase d'instrucció i les vendes d'immobles, es destinen prioritàriament a les entitats vinculades a la institució cultural
Fèlix Millet i Jordi Montull
Fèlix Millet i Jordi Montull

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anunciat aquest dilluns que la secció desena de l'Audiència de Barcelona ja ha recuperat 9.239.404,81 euros procedents dels condemnats pel saqueig del Palau de la Música. La majoria d'aquesta suma correspon a Fèlix Millet, 5,6 milions, mentre que Jordi Montull ha pagat més de 800.000 euros.

En concret, la justícia ha obtingut els fons de les consignacions realitzades durant la fase d'instrucció i de la venda d'immobles, i els ha lliurat als perjudicats, entre els quals ha donat prioritat a les entitats vinculades al Palau: 2.419.301,97 euros per al Consorci Palau de la Música, 2.517.307,77 euros a la Fundació Orfeó Català i 974.441,30 euros a l'Associació Orfeó Català.

Resten pendents de repartir tres milions d'euros que es lliuraran a Hisenda i altres entitats perjudicades quan es resolguin els recursos. Els béns per valor de 6,6 milions que ha de pagar Convergència, entre els quals 23 immobles, es dirigiran al pagament de responsabilitats civils del Palau i d'Hisenda, com a perjudicats, i la resta s'ingressarà a les arques de l'Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides