Arrufat va plegar de la CUP després de denuncies internes per agressió sexual

L'exdiputat al Parlament de la formació anticapitalista diu que les actituds que li atribueixen "no són certes"
Arrufat
Arrufat

Quim Arrufat va marxar de la CUP l'abril del 2019 després que es presentessin dues denúncies dins de la formació per abusos sexuals, i just abans de les eleccions municipals que se celebraven aquell any i a les quals tenia previst presentar-se a la llista anticapitalista de Vilanova i la Geltrú, segons avança l'ARA.

Segons ha transcendit, contra Arrufat es van presentar dues denúncies dins de la formació en la qual militava, denuncies que no van arribar a presentar-se davant la justícia ordinària i que afectarien uns fets que van passar el 2014 i uns altres just abans de la seva marxa de la CUP.

La CUP, davant aquestes informacions ha fet públic un comunicat en el qual es pot llegir: "Mostrem el nostre compromís clar i ferm en la lluita contra el patriarcat i contra les agressions masclistes i condemnem l'agressió. Constatem que aquesta ha estat la prioritat des que es va posar en coneixement de la CUP l'agressió".

Per la seva banda, Arrufat ha publicat un missatge a Twitter en el que es llegeix: "Les actituds que m'atribueix l'ARA no són certes. No responen ni tan sols al contingut dels expedients tramitats internament en el marc de la Comissió Feminista". Arrufat ha afegit que "no contribuiré a general soroll i polèmica, forçosament simplista, encara menys a les portes d'unes eleccions, per desprestigiar la CUP. Com he fet fins ara, per prudència i respecte".

La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha justificat que s'hagi trigat gairebé sis anys a donar resposta al cas Arrufat argumentant que si les denuncies s'haguessin fet ara el "tempo" i el "resultat" haurien estat molt diferents. Sànchez ha afirmat, en declaracions a Catalunya Ràdio, "ara sí que tenim les eines" assegurant que Arrufat va plegar de la CUP "a les portes d'una més que probable expulsió".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides