Felip VI torna divendres a Barcelona

El cap d'Estat i el president Pedro Sánchez coincidiran en el lliurament d'uns guardons després de la sonada absència a l'Escola Judicial
Felip VI
Felip VI

El rei d'Espanya, Felip VI, tornarà a Barcelona aquest divendres per assistir al lliurament dels guardons del congrés Barcelona New Economy Week, un acte que tindrà lloc a l'Estació de França de la capital catalana, al qual també assistirà el president del govern, Pedro Sánchez, han avançat els mitjans de RTVE.

El cap d'Estat i el de l'executiu, per tant, hi coincidiran dues setmanes després de la sonada absència del rei a l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges, celebrat també a Barcelona, a l'Escola Judicial.

Aleshores, després que la Casa Reial confirmés la presència de Felip VI, el govern va considerar més oportú que no s'hi desplacés, la qual cosa va generar les crítiques de l'oposició i la reacció del Consell General del Poder Judicial, que va lamentar l'absència del monarca.

El govern d'Espanya va adduir que no volia exposar el rei a protestes independentistes per l'eventual condemna al president de la Generalitat, Quim Torra, que finalment no es va conèixer aleshores, sinó la setmana següent.

Dos membres del govern espanyol, per la seva part, van adreçar crítiques contra el rei. El ministre de Consum i líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, vicepresident segon i líder de Podemos, Pablo Iglesias, van acusar Felip VI de manca de neutralitat. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides