Junts veu viable la mediació d’Europa si els ‘indepes’ treuen el 50% el 14-F

El nou partit de Puigdemont culmina el seu procés de fundació i consagra la via de la confrontació amb l'Estat
Puigdemont, amb Artadi

L'estratègia del nou partit de Carles Puigdemont passa per Europa. Així ho recull la ponència política aprovada pels afiliats de Junts per Catalunya aquest cap de setmana en el marc del congrés fundacional de la formació. JxCat aposta per convertir les eleccions en un plebiscit en què en cas que les llistes independentistes obtinguin el 50% dels vots se sol·liciti "la intervenció de la UE per forçar un referèndum acordat".

El text fundacional de Junts, validat per gairebé unanimitat per les bases en una votació amb un 27% de participació, reivindica una "acceleració" del procés per materialitzar el resultat del referèndum de l'1-O, del que la formació assegura que "se'n deriva un mandat: fer de Catalunya un Estat en forma de república"..

El partit de Puigdemont aposta per dos itineraris: el prioritari, forçar el diàleg amb l'Estat "que desemboqui en un eventual referèndum acordat", o assolir la independència per la via unilateral. Pel que fa a la negociació, amb la taula de diàleg en suspens, Junts defensa la incorporació d'un mediador.

En aquest sentit, Elsa Artadi, portaveu de Junts, ha reclamat que el diàleg i la negociació siguin "efectius". La dirigent de Junts, en una càrrega velada contra ERC, ha advertit que "no val només fer-se una foto perquè hi hagi un president del govern espanyol que necessita ser investit".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides