La CUP no entrarà en un govern amb Junts i ERC per fer gestió autonòmica

Adverteix que sense una "agenda de ruptura" no s'avança cap a la independència encara que superi el 50%
Natàlia Sànchez

La CUP adverteix que sense una "agenda de ruptura" no es podrà avançar cap a la independència encara que se superi el llindar del 50% dels vots independentistes. "Sense una agenda de ruptura clara, amb un Estat espanyol que no accepta les regles democràtiques, poca cosa farem", argumenta la diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez en declaracions a l'ACN. Amb tot, admet que "com més suports, millor, perquè creix l'aval democràtic".

D'altra banda, descarta que la seva formació pugui assumir responsabilitats al Govern després de les eleccions -com ha apuntat aquesta setmana el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès– si és per fer "gestió de l'autonomia".

Sànchez diu que la CUP no està disposada a "generar aliances que siguin fràgils o que no persegueixin els objectius polítics de l'autodeterminació i la garantia de drets per tothom". Admet, però, que amb el seu programa estan "disposats a assumir les responsabilitats que calguin".

Defugint del concepte de plebiscitàries que planteja JxCat, i que també va llançar el president inhabilitat, Quim Torra, la CUP advoca per un "plebiscit en la lògica interna independentista". En aquest sentit, Sànchez assenyala que els independentistes podran votar si opten per la "desunió" i "picabaralles" de JxCat i ERC o si escullen "una altra manera de viure i governar", amb les sigles dels cupaires.

Sànchez creu que el moviment independentista "ha tocat fons" per culpa de "la gestió de JxCat i ERC" al Govern, i que ha perdut credibilitat. Davant aquesta "deriva", ha apostat per "recuperar el rumb" i tenir iniciativa i "il·lusió". "Volem trencar amb el mantra que l'independentisme només té dues opcions: O JxCat o ERC", ha argumentat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides