Núria Llorach diu que no pot impedir que treballadors de TV3 insultin els no independentistes

“El llibre d’estil de la CCMA no és l’eina per fer callar aquesta gent”, afirma la presidenta en funcions de la corporació
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, a la comissió de con
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, a la comissió de control parlamentari de la CCMA

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, assegura que no pot fer res per evitar que persones que treballen a TV3 i Catalunya Ràdio insultin o menyspreïn representants polítics i de la societat civil que no siguin independentistes. Ho ha afirmat aquest divendres 2 d’octubre en la seva compareixença a la Comissió de Control de la CCMA del Parlament de Catalunya en resposta a una interpel·lació del diputat socialista David Pérez.

David Pérez li ha recordat l’apartat del llibre d’estil que regula el comportament que han de tenir els treballadors de la CCMA i, també, un acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) de l’any passat que exigia la seva imparcialitat a l’hora d’emetre opinions polítiques “independentment de la seva relació contractual” amb la Corporació. El diputat socialista li ha demanat si no podia fer res quan dos redactors d’Esports de TV3 – Xavier Valls i Joan R.Vallvé– van retuitejar un missatge que qualificava de "llimac" el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Núria Llorach ha dit que no hi podia fer res perquè el Llibre d’Estil de la CCMA no afecta els col·laboradors de TV3 i Catalunya Ràdio. Ha arrivat a afirmar que els criteris que regulen les expressions públiques dels professionals de la CCMA només afecten els periodistes dels serveis informatius, la qual cosa no es precisa en el Llibre d’Estil.

El Llibre d’Estil es refereix “als professionals de la CCMA”, sense distingir entre les seccions on treballen o el tipus de contracte que els vincula a la Corporació. Llorach ha dit que la prohibició de fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat de la CCMA no afecta –i ha citat personalment- a col·laboradors com Jair Domínguez. Domínguez escrivia fa uns dies a Twitter que s’alegraria si cremaven 500 contenidors per protestar per la inhabilitació de Quim Torra i parlava de "puta Espanya" en un altre missatge a aquesta xarxa fa unes setmanes.  Per la presidenta en funcions de la CCMA, Jair Domínguez “és lliure” de dir el que vulgui i “el Llibre d’Estil no és l’eina per fer callar aquesta gent”.

Les expressions de periodistes de la secció d’Esports de TV3 sí que haurien de ser sancionades per la CCMA, segons l’argumentació de la seva presidenta en funcions perquè són redactors dels serveis d’informatius. Però tant Valls com Vallvé o Jordi Robirosa, també del departament d’Esports de TV3, van penjar ahir mateix opinions polítiques a Twitter. Vallvé, però, va retirar el darrer que hi havia deixat i que deia: “Costa molt de creure com la Comunitat Europea aboca diners per reactivar un país que no fa el que cal fer per contenir la Covid-19. Van viure d’expoliar Amèrica i les colònies i ara dels fons de solidaritat, les famoses balances i durant 4 dècades de les subvencions europees”.

El socialista David Pérez li ha dit a la presidenta interina de la CCMA: “Espavili, senyora Llorach”. Pérez ha anunciat que el PSC intentarà que al proper ple del Parlament de Catalunya s’engegui definitivament la renovació dels càrrecs de govern de la CCMA i les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio.

(Visited 169 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari