Madrid, tancada pel coronavirus

El govern de la comunitat, que ha portat el tema als tribunals, diu que les mesures portaran el caos i no tindran efecte
Pedro Sánchez amb Isabel Díaz Ayuso

Aquest divendres a partir de les deu de la nit entren en vigor les mesures de confinament perimetral de Madrid i 9 ciutats més de la comunitat. El govern regional acaba acatant, per tant, l'ordre del ministeri de Sanitat. Això tot i que aquesta mateixa tarda la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha presentat un recurs a l'Audiència Nacional per demanar que s'anul·lin les restriccions. El govern regional, però, no ha demanat cautelaríssimes perquè se suspenguin les noves mesures de manera immediata.

Segons Ayuso, el govern espanyol ha usurpat les funcions de la conselleria de Sanitat. En el recurs que ha presentat sosté que la comunitat sempre ha vetllat per la salut, però que les mesures restrictives comportaran una pèrdua de 750 milions d'euros per cada setmana que trigui a arribar la reactivació econòmica. A més, també apunta que cada setmana es destrueixen 18.000 llocs de treball.

La picabaralla política entre el govern espanyol i el de la comunitat s'ha traslladat als tribunals, i les acusacions han anat a més. Aquest divendres l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat Pedro Sánchez d'inventar-se mesures que no seran efectives per prendre'ls competències.

Des de Brussel·les, Pedro Sánchez ha advertit el PP que la picabaralla política només provoca desafecció i l'únic beneficiat és l'extrema dreta.

Enmig de tota aquesta situació, l'OMS avisa del mal que fa a la imatge d'Espanya la batalla entre els governs de Pedro Sánchez i d'Isabel Díaz Ayuso, per la gestió de la pandèmia. Així ho ha dit la directora de Salut Pública de l'organització, María Neira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides