Rato abandona la presó per acabar la condemna sota control telemàtic

L'exvicepresident del govern d'Aznar i de Bankia complia condemna pel cas de les targetes 'black'
Rodrigo Rato, abandonant la presó

El jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional va concedir ahir el tercer grau a Rodrigo Rato i avui mateix l'expresident de Bankia i del govern espanyol ha sortit de la presó per acabar de complir condemna amb una polsera de control telemàtic. Rato compleix condemna de 4 anys i 6 mesos de presó pel cas de les targetes black i va ingressar a la presó de Soto del real ara fa dos anys, l'octubre del 2018.

A la seva sortida, Rato s'ha acostat als mitjans de comunicació per agrair als funcionaris de Soto de Real "la seva professionalitat i la seva humanitat". "Especialment al pare Paulino i a les persones que l'acompanyen tots els diumenges a la missa, que fan una tasca esplèndida per a tots els reclusos i tots els interns, així com per a les ONG amb les quals he pogut col·laborar mentre que he estat aquí", ha assenyalat.

També s'ha referit als seus companys, "especialment als del mòdul 10", als quals espera deixar "molt bon record". "Els desitjo a tots molta sort, justícia i llibertat".

Rato va entrar a la presó el 25 d'octubre de 2018 després que el Tribunal Suprem confirmés la condemna imposada per l'Audiència Nacional a quatre anys i mig pel cas de les targetes black.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional va concedir el dijous aquest règim de semillibertat perquè Rato havia complert des del desembre passat més d'un quart de la seva pena i aquesta mateixa setmana va ser absolt per la sortida a borsa de Bankia, un altre dels seus fronts judicials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides