Pels catalans, la prioritat de la Generalitat ha de ser fer front a la crisi i no la independència

Tres de cada cinc ciutadans considera que el Govern no sap resoldre els problemes del país, idea que comparteix un de cada dos votants d’ERC
Prioritats que hauria de tenir el govern de la Generalitat, segons la
Prioritats que hauria de tenir el govern de la Generalitat, segons la ciutadania

Els catalans consideren que la prioritat del govern de la Generalitat hauria de ser gestionar les competències de què disposa per fer front a la crisi social i sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19 i no concentrar els seus esforços en el procés independentista. Així ho recullen les dades de l’Enquesta de valoració del govern i de les polítiques públiques presentada aquest divendres 2 d’octubre pel Centre d’Estudis d’Opinió.

Un 56,6% dels ciutadans que van participar en l’enquesta, que es va realitzar entre els dies 7 i 18 del mes passat, diu que “el govern de la Generalitat prioritàriament ha de gestionar els serveis públics que són competència seva” mentre que un 39,9% creu que aquesta prioritat ha de ser “mirar de resoldre el problema polític entre Catalunya i Espanya”. La pandèmia ha canviat la visió dels catalans sobre quin ha de ser l’objectiu prioritari de la gestió del seu govern. L’any passat, davant de la mateixa qüestió, la resposta va ser que la prioritat era la solució del “problema polític entre Catalunya i Espanya”, opció per la qual es decantava el 56% dels enquestats, mentre que la gestió dels serveis públics que són competència de la Generalitat quedava molt per sota com a prioritat governamental (39,9%).

D’altra banda, l’enquesta del CEO, reflecteix una gran desconfiança de la ciutadania envers la capacitat del govern de la Generalitat per fer front als problemes que té Catalunya. El 58,5% dels catalans opina que “aquest govern no sap com resoldre els problemes del país” mentre que només un 36,1% pensa que sí que en sap. Només un de cada cinquanta catalans pensa que el govern està resolent aquests problemes. Aquesta desconfiança afecta, fins i tot, un dels dos partits que formen el govern de la Generalitat. El nombre de ciutadans que van votar ERC a les últimes eleccions al Parlament que creuen que el govern del qual forma part aquest partit no resol els reptes que té plantejats Catalunya és pràcticament idèntic al dels que pensen que sí que ho fa. En canvi, tres de cada quatre dels que van votar JxCat estan convençuts que l’executiu que fins ara havia presidit Quim Torra estava resolent els problemes de Catalunya o sabia com fer-ho.

Els votants de la resta de partits tenen clara la ineficàcia del govern de la Generalitat en la seva gestió. Així ho pensen un 85,3% dels que van votar Ciutadans a les eleccions al Parlament del 2017, el 81,7% dels que es van decantar pel PSC, el 72,3% dels que van votar Catalunya en Comú-Podem, el 66,7% dels que van fer-ho pel PP i el 66,7% dels que van votar la CUP.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides