Eleccions al Parlament el dia dels enamorats

El president del Parlament, Roger Torrent, anuncia la data del 14 de febrer
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent

Les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya se celebraran el 14 de febrer del 2021, ha anunciat el president de la cambra, Roger Torrent, durant una entrevista concedida a RAC1 aquest divendres.

Torrent, que ha supeditat la votació en aquesta data al fet que no hi hagi una investidura que tiri endavant abans -una possibilitat remota-, no ha descartat que s'hagi d'ajornar la convocatòria electoral si les circumstàncies sanitàries, en el marc de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, ho aconsellen.

El president del Parlament ha explicat que els terminis de la llei són clars i que, en absència d'un debat d'investidura durant els pròxims mesos, finalitzen el 10 de febrer i la votació tindrà lloc el cap de setmana següent. Fins aleshores, el vicepresident Pere Aragonès exercirà de president interí.

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha criticat, en declaracions a la Cadena SER, que Torrent hagi anunciat la data de les eleccions en una entrevista radiofònica.

Torrent, d'altra banda, s'ha descartat com a candidat d'Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat, ja que ha afirmat que no pensa presentar-se a un procés de primàries del partit que lidera Oriol Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides