Per què Bartomeu podria dimitir el dia 8-O?

Josep Maria Bartomeu

El proper focus de l'actualitat barcelonista se centra en la reacció de Josep Maria Bartomeu davant de l'avanç imparable de la validació de les firmes que haurien de provocar, dins d'aquest mes d'octubre, l'obertura de les urnes per resoldre el vot de censura plantejat per tota l'oposició contra la junta blaugrana.

El dubte que ara plana sobre el futur del club rau a saber si veritablement el president Bartomeu vol defensar el vot de censura com al seu dia ho van fer Josep Lluís Núñez contra Joan Laporta o el mateix Laporta anys més tard contra Oriol Giralt, el promotor d'un vot que va obtenir un 60% de ratificació social, encara que insuficient per fer fora de la llotja al president.

En qüestió d'hores o pocs dies els avals seran confirmats per la Mesa del Vot de Censura sota la tutela d'un president sense moltes ganes d'entrar en el detall de les signatures. Serà llavors quan Bartomeu decideixi si seguir endavant o dimitir.

Si cal guiar-se per l'estat d'ànim, molt baix, i l'esgotament de la resta de la junta caldrà donar per bona la data del dia 8 d'octubre com el dia en què Josep Maria Bartomeu faci oficial i efectiva la seva dimissió i la de la resta del seu equip directiu.

Contra els que consideren que aquest vot de censura ha de ser defensat segons les regles, Bartomeu jutja més raonable evitar-li al club les despeses i els trastorns d'una gran moguda, per analogia molt semblant a unes eleccions, donant per definitivament majoritària les signatures suficients, 16.521, per entendre que aquesta és la voluntat dels socis.

Per a Josep Maria Bartomeu aquesta seria una sortida mediàticament aplaudida per la molta premsa que rema a favor de la caiguda del president blaugrana des de l'estiu, encara que sigui a costa del total desgovern de club. L'endemà es faria càrrec del club la Comissió Gestora, presidida per Carles Tusquets, amb l'encàrrec de convocar eleccions en un termini de tres mesos, però també amb qüestions tan importants que resoldre com la liquidació de la temporada 19-20, l'aprovació del pressupost 20-21 i fer front als compromisos financers del club amb una tresoreria tocada i sense poder comptar amb els ingressos recurrents per taquillatge i marxandatge.

Naturalment, l'altre efecte legal de la dimissió de Bartomeu és la seva desvinculació de qualsevol reclamació sobre pèrdues, si n'hi ha, contra ell i la seva junta directiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides