La CCMA considera que parlar dos dies seguits de la mort de Juan Marsé ja va ser suficient

Núria Llorach considera que és normal que no se’l presentés com "escriptor català perquè, en general, s’omet aquest adjectiu"
Imatge del video de TV3 dedicat a Juan Marsé
Imatge del video de TV3 dedicat a Juan Marsé

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, considera que TV3 i Catalunya Ràdio van fer una cobertura adequada de la mort de l’escriptor Juan Marsé parlant-ne el diumenge 19 de juliol i l'endemà. Llorach considera que "la cobertura informativa va ser adequada i proporcionada a la transcendència de la notícia, més enllà de la posició que en un determinat contingut informatiu s’emeti”.

Així ha contestat Llorach una pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva que es queixava tant del poc interès mostrat pels mitjans de comunicació de la Generalitat per informar sobre la mort de l'escriptor com de la posició endarrerida que aquesta informació va ocupar en els seus informatius. Per Llorach, una demostració del relleu que es va donar a la mort de Juan Marsé és que “dilluns encara va ser notícia als informatius dels mitjans de la CCMA arran de la instal·lació de la capella ardent”.

D’altra banda, Llorach justifica que cap dels locutors dels informatius de Catalunya Ràdio i TV3 es referís a Marsé com a "escriptor català” amb l’argument que als mitjans de comunicació de la CCMA “en general, s’omet l’adjectiu català/ana en la presentació de les persones i entitats del nostre país”. Les informacions d’aquests mitjans s’hi van referir com a “escriptor barceloní”. Sí que apareixia el terme “català” en el vídeo de dos minuts que es va incloure al Telenotícies Migdia i al Telenotícies Vespre, on es destacava que Marsé no havia escrit mai en aquest idioma, tot i haver nascut a Barcelona.

Beatriz Silva va demanar també a Núria Llorach si TV3 tenia previst dedicar algun programa 30 minuts especial a Marsé. La resposta ha estat que “la direcció de TVC, juntament amb els professionals del mitjà, analitzaran aquesta possibilitat”. De moment, encara no s’hi han posat. Juan Marsé va obtenir el premi Cervantes el 2008 i, entre els molts premis obtinguts per la seva obra literària, hi ha el Planeta (1978), Ciutat de Barcelona (1985), de la Crítica (1994 i 2001) i Nacional de Narrativa (2001).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides