Torna el programa més ben pagat de la XAL

'The Weekly Mag' dirigit i presentat per l’esposa de Carles Puigdemont, estrena la nova temporada amb un mes de retard i pocs canvis
Martí Gironell és el primer entrevistat per Marcela Topor a la nova
Martí Gironell és el primer entrevistat per Marcela Topor a la nova temporada de 'The Weekly Mag'

Aquest dissabte 3 d’octubre, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) torna a emetre el programa The Weekly Mag, dirigit i presentat per Marcela Topor, esposa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Es tracta d’un magazine d’entreteniment realitzat en anglès i que ha generat queixes per part de l’oposició política i entre els treballadors de la XAL perquè Topor cobra 6.000 euros al mes per aquesta feina, una quantitat molt superior al salari de la resta de periodistes d’aquest mitjà de comunicació, depenent de la Diputació de Barcelona.

The Weekly Mag torna sense introduir novetats en el seu contingut i amb la pèrdua de la col·laboració que hi havia fet fins ara l’escola idiomes Internacional House, que ha tancat els seus centres com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. Topor continuarà comptant amb la presència dels habituals col·laboradors Màrius Serra i Mathew Tree, el concurs presentat per l’actor Sergi Cervera, els reportatges d’Humberto, l'aportació en temes culturals i històrics de la periodista Anna-Priscil·la Magriñà i hi afegirà una secció pels infants, Family Tales.

Que la tornada del programa no aixeca massa expectatives entre la possible audiència n’és mostra que 12 hores després que es pengés en el Twitter del programa el vídeo promocional de l’inici de la nova temporada només havia obtingut 21 m’agrada i 10 retuits, quatre dels quals de Mathew Tree, Sergi Cervera, Màrius Serra i Martí Gironell, que serà entrevistat en aquest primer programa del nou curs.

The Weekly Mag es va estrenar a la XAL el 6 d’abril del 2018. Des d’aleshores ha aconseguit reunir menys de 1.500 seguidors a Twitter, 800 a Instagram i 630 a Facebook. Va arribar a la Xarxa quan la Diputació de Barcelona era governada per Convergència i Unió i va ser l’aleshores conseller delegat, Francesc Pena, qui va donar el vist-i-plau a l’elevada gratificació de Marcela Topor. L’arribada dels socialistes a la presidència de la Diputació no ha suposat la suspensió del programa, probablement degut al pacte de govern subscrit amb el PDECat, el partit al qual pertanyia Carles Puigdemont fins que va decidir crear JxCat.

La XAL ha llogat el restaurant ARTTE, al carrer Muntaner de Barcelona, per gravar-hi “un màxim de 15 jornades del setembre al desembre de 2020”, segons indica el contracte firmat entre la Xarxa i l’empresa ADISARTI SL, que gestiona el local. De moment, el setembre s’ha escolat i només s’hi ha gravat el programa que s’emet aquest dissabte. Si es pretén gravar quinze programes d’aquí a finals d’any caldrà forçar la màquina perquè al 2020 només li queden tretze setmanes. La XAL ha pagat 17.696 euros pel lloguer de l’espai a ARTTE.

La direcció de la XAL ha anunciat als seus treballadors que el gener es renovarà la graella de la programació. La continuïtat de The Weekly Mag tornarà a ser motiu de debat polític aleshores. El grup de Ciutadans a la Diputació de Barcelona ha demanat explicacions a la presidenta de l'entitat, la socialista Núria Marin, pel manteniment d’un programa sense audiència i tant ben remunerat a la seva directora.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari