Sánchez cedeix davant Madrid i pacta aplicar les restriccions per a tothom

Segons el principi d'acord, els criteris seran els mateixos per a totes les ciutats de més de 100.000 habitants
Sánchez amb Ayuso

El govern espanyol i la Comunitat de Madrid han pactat que s'apliquin les mateixes restriccions per frenar l'epidèmia de Covid-19 a totes les ciutats de l'Estat de més de 100.000 habitants. L'acord està pendent del debat del Consell Interterritorial, que tindrà lloc aquest dimecres amb representants de totes les comunitats autònomes.

Són les comunitats les que tenen les competències per gestionar la pandèmia des que va finalitzar l'estat d'alarma. Previsiblement l'acord trepitjarà ulls de poll, ja que ha estat la negativa del govern d'Ayuso a aplicar les restriccions a tota la Comunitat de Madrid la que ha acabat derivant en aquesta recepta que es pretén estendre a les grans ciutats d'arreu de l'Estat.

La reunió d'aquest dimarts entre el Govern i la Comunitat de Madrid ha acabat amb aquest acord. Els ministres de Sanitat i de Política Territorial i Funció Pública, Salvador Illa i Carolina Darias, el vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, han arribat a aquesta sortida per desbloquejar la crisi i evitar la presa del control sanitari de la Comunitat de Madrid per part del govern d'Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides