El TC estudiarà el recurs de Torra contra la inhabilitació el 6 d’octubre

Els magistrats hauran de resoldre la petició del president inhabilitat de suspendre cautelarment la condemna
Quim Torra amb el seu advocat Gonzalo Boye sortint dels jutjats

El Tribunal Constitucional (TC) celebrarà el pròxim 6 d'octubre un ple en què decidirà si admet a tràmit la sol·licitud de Quim Torra contra la pena d'inhabilitació com a president de la Generalitat que ahir va ratificar el Tribunal Suprem (TS). Els magistrats estudiaran també el recurs d'empara presentat telemàticament per l'excap de Govern a través dels seus advocats perquè es suspengui de forma urgent que s'executi la sentència.

La defensa de l'expresident català ha presentat un recurs de més de 400 pàgines pel qual es demana que se suspengui la inhabilitació per evitar "un dany irreparable continuat". Igualment, critica "el frau constitucional" que a parer seu s'ha produït en deposar Torra "amb l'objectiu clar d'enderrocar el Govern de la Generalitat per raó de les manifestacions polítiques del seu president en exercici legítim del dret a la llibertat d'expressió".

"Aquesta és la segona vegada en menys de tres anys que es pretén l'enderrocament del Govern de la Generalitat, amb el seu president al capdavant, per mitjans no democràtics", afegeixen els advocats en referència a Carles Puigdemont.

La defensa de Torra al·lega una "urgència excepcional", ja que aquesta condemna, a més de despullar del seu càrrec de president, li impossibilita a concórrer a qualssevol processos electorals mentre duri.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides