Torra s’acomiada de la presidència fent una crida a la “ruptura pacífica”

El fins ara president català planteja les eleccions com "un nou plebiscit que confirmi el mandat de l'1-O"
Quim Torra, amb el seu govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha pronunciat el darrer missatge des de Palau del seu mandat. Un cop conegut que el Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha confirmat la seva inhabilitació per un any i mig, Torra ha lamentat que siguin els tribunals i no la ciutadania qui l'aparta de la presidència. Per això i perquè després de la seva experiència com a president ha constat que l'"autonomia té límits" per avançar cap a la independència, ha fet una crida a la ciutadania perquè s'impliqui en la "ruptura democràtica i pacífica" per repetir episodis com el de l'1 d'octubre, el 3 d'octubre i també el 27 d'octubre, dia en què el Parlament va aprovar la declaració unilateral d'independència.

Torra, acompanyat pel Govern en bloc, ha dit que ni abandona ni es resigna, i que "encara menys accepta aquesta sentència que vol enderrocar el Govern de Catalunya". El fins ara president ha assegurat que volen la independència, volen exercir l'autodeterminació, però sobretot volen "una democràcia de qualitat per al nostre país". "Tindrem l'ocasió d'avançar en aquesta direcció en unes eleccions que se celebraran d'aquí a pocs mesos. Han de ser un punt d'inflexió. Han de ser un nou plebiscit i un nou mandat que confirmi el referèndum del primer d'octubre", ha sentenciat.

Torra ha assegurat que les "irregularitats comeses per tombar un nou president tindran el seu judici a Europa, que és l'únic lloc on avui podem trobar justícia els independentistes catalans i la causa justa i legítima de la independència".

Protestes arreu de Catalunya

D'altra banda, milers de persones s'han concentrat a davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya, convocats per l'ANC i Òmnium Cultural, per protestar contra la sentència. A la plaça Sant Jaume de Barcelona, la multitud present ha acomiadat Torra, que ha sortit a l'entrada del Palau de la Generalitat després de la seva declaració internacional, acompanyat dels membres del Govern i representants de partits i entitats independentistes. El president ha sortit amb la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics i que va obrir el procés judicial.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides