El TSJC fa efectiva ja la inhabilitació de Torra

La sala civil i penal dicta la interlocutòria que executa la sentència ferma del Tribunal Suprem i insta a la substitució interina del president pel vicepresident Pere Aragonès
Quim Torra, aquest dilluns
Quim Torra, aquest dilluns

La inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, és efectiva des d'aquest mateix dilluns, després que el Tribunal Suprem hagi confirmat que és ferma la seva condemna per desobediència, segons ha anunciat la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a primera hora d'aquesta tarda, a més de difondre que ha dictat la interlocutòria d'execució de la sentència.

Torra haurà d'abandonar el Palau de la Generalitat i de deixar d'exercir el càrrec de president, que passarà a ser una responsabilitat del vicepresident Pere Aragonès. De fet, segons publica El Periódico, el TSJC ja ha instat a l'inici dels tràmits per a nomenar provisionalment Aragonès, com preveu l'Estatut d'Autonomia. El parer dels lletrats del Parlament, això sí, és que Torra encara serà president de la Generalitat fins que es publiqui la seva destitució al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

D'altra banda, el tribunal ha convocat les parts procés per fixar la liquidació de la condemna. Torra ha estat condemnat a 18 mesos d'inhabilitació i al pagament d'una multa de 30.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides