El govern espanyol reforça la pressió sobre Madrid per la crisi sanitària

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que la capital "està en una situació de risc", però no intervé
Sánchez amb Ayuso

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha emplaçat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a "revisar" les seves decisions per aturar l'expansió de la covid-19, ja que ha assegurat que la comunitat està en "seriós risc sanitari". En una atenció als mitjans des de Barcelona, Illa ha demanat a Ayuso que deixi de banda la política i escolti la ciència. Ha afegit que és temps d'actuar "amb determinació". En ser preguntat sobre si el govern espanyol es planteja prendre decisions sense l'acord amb la comunitat, Illa ha insistit que feia un "emplaçament" al govern d'Ayuso "amb la màxima lleialtat" perquè actuï.

Després de la ruptura escenificada ahir entre el govern espanyol de Pedro Sánchez i el de la Comunitat de Madrid, en què el govern autonòmic va ignorar les recomanacions del ministeri de confiar la ciutat, Illa ha volgut insistir en el fet que es tracta d'una "batalla epidemiològica i no ideològica". En un intent per baixar la tensió, ha recordat que la petició es fa des de la "cordialitat", però que no per això deixaran de ser francs respecte a les mesures que cal prendre.

Més enllà d'enviar un missatge al govern de Díaz Ayuso perquè actuï ja, Illa ha emplaçat a la resta de comunitats a continuar treballant per controlar l'expansió del virus i "doblegar la corba". En aquest sentit també ha reconegut que li preocupa la situació de Catalunya, on aquest dissabte el risc de rebrot ha tornat a augmentar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.