Els veïns de la Conca d’Òdena deixen clara la seva oposició als polígons

Èxit en la manifestació de les plataformes contràries al projecte de construcció de més zones industrials
Concentració contra més polígons a la Conca d'Òdena

Diverses entitats de la comarca de l'Anoia com "Salvem Can Titó", "Per la Conca", o Unió de Pagesos han celebrat avui un concorregut acte reivindicatiu contra el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO) que impulsa el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que preveu la construcció de grans polígons a la zona.

El pla, que en la seva primera fase es va aprovar en plena pandèmia, preveu fins a quatre noves zones de sòl industrial en un entorn natural, que aquestes entitats consideren el "pulmó" de l'àrea que envolta els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí Santa Margarida de Montbui i Òdena, el que es coneix com la Conca d'Òdena.

En l'acte, "Planta't per la Conca", amb música en directe, s'ha llegit un manifest reivindicant "la necessitat d'un model de creixement diferent del proposat en el pla". La iniciativa s'ha celebrat a la rotonda que uneix els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí i Òdena. Els manifestants lluïen pancartes amb al·lusions als consellers Damià Calvet i Teresa Jordà, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, entre altres.

En un primer moment, la trobada volia ser una mobilització que s'iniciés des de tres punts diferents dels municipis afectats i que confluís en l'esmentada rotonda, però a causa de les normes de protecció civil derivades de la covid-19 finalment s'ha optat un acte estàtic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.