PDECat acusa JxCat de poc democràtic al jutjat pel litigi de les sigles

I el partit de Puigdemont acusa la formació de Bonvehí de voler paralitzar un competidor
David Bonvehí amb Carles Puigdemont

La batalla del PDECat amb JxCat per la propietat de les sigles Junts per Catalunya s'ha traslladat aquest divendres a la seu judicial. El Partit Demòcrata demanava deixar en suspens l'ús de la marca per part de la formació del president Carles Puigdemont, per considerar que els canvis fets pels afins a Puigdemont durant l'estiu van ser irregulars i que les sigles de JxCat són propietat del PDECat. Ara serà el tribunal el que haurà de prendre una decisió, que arribarà en 10 o 15 dies, segons l'ACN.

A la llarga i tensa vista preliminar celebrada aquest divendres al jutjat de primera instància número tres de Barcelona; l'advocat de Junts, Agustí Carles, ha defensat amb insistència la nul·litat de la demanda de la formació presidida per David Bonvehí i els greus perjudicis que a parer seu pot causar una eventual prohibició d'usar la marca.

Per la seva banda, el principal argument del Partit Demòcrata són el que consideren irregularitats en l'assemblea que va decidir el canvi de titularitat de JxCat que va permetre als afins a Puigdemont aconseguir el control de les sigles. En aquest sentit, l'advocada del PDECat, Laia Bartomeus, ha defensat que l'ús del nom JxCat per part de la formació de Puigdemont implica una "apropiació de capital polític".

Bartomeus també ha acusat Junts de dur a terme "pràctiques poc democràtiques" per "fer creure a la ciutadania que s'està creant un partit nou" quan la marca ja existia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides