Torrent només disposarà de marge per situar les eleccions en diumenge

En cas d'inhabilitació de Torra, el president del Parlament disposa de deu dies per sondejar si hi ha un candidat
quim torra roger torrent
quim torra roger torrent

El president de Parlament, Roger Torrent, ha explicat aquest divendres que si el Tribunal Suprem confirma la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, disposarà d'un cert marge de "dies" per ajustar que les eleccions que es convoquin automàticament caiguin en diumenge . En declaracions a Catalunya Ràdio, el cap de la Cambra catalana ha detallat que, en cas d'inhabilitació de Torra, tindrà deu dies per a "sondejar" als grups parlamentaris per si hi volen presentar un candidat a la investidura.

En cas de no haver-n'hi o que ningú disposés dels suports necessaris, comunicaria al ple que no hi ha un candidat viable, de manera que en aquest moment s'activaria un compte enrere de dos mesos, i un cop transcorregut sense que hi hagi hagut investidura, es convocarien eleccions automàticament. Per ajustar els temps de manera que aquestes eleccions, a celebrar al cap de 54 dies segons la llei, "caiguin en diumenge", Torrent disposaria d'un "petit marge de dies" per triar el dia de ple en el qual s'activaria el compte enrere dels dos mesos.

Davant d'aquesta més que probable inhabilitació del president Torra, els equips negociadors de Junts i ERC ja han dibuixat fins al mínim detall el trànsit que conduiria a una convocatòria electoral automàtica. La signaria el vicepresident, Pere Aragonès, com a substitut. La data electoral s'ha de sotmetre al consens, però si la sentència fos efectiva avui, i no es presentés un candidat alternatiu entre els partits de l'oposició, les urnes es posarien el 31 de gener o, a tot estirar, el 7 de febrer. Sempre que la situació de la pandèmia ho permeti, ja que, en cas contrari, se seguiria les petjades de Galícia i Euskadi amb la seva suspensió per decret.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides