El rei Felip VI hauria volgut venir a Barcelona, segons assegura Lesmes

El president del Consell del Poder Judicial denuncia que es trenca amb una tradició de més de 20 anys
El president del Tribunal Suprem amb el ministre de Justícia

El rei Felip VI ha telefonat al president del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, per comunicar-li que li "hagués agradat" acompanyar-lo en l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges que s'ha celebrat aquest divendres a Barcelona. Així ho ha comunicat el mateix Lesmes als integrants de l'última promoció de la carrera judicial durant una trobada que ha mantingut amb ells en acabar l'acte, segons ha confirmat Europa Press.

Moments abans, durant el seu discurs oficial, Lesmes ha manifestat el seu "enorme pesar" per l'absència de Felip VI en l'acte solemne a on havia acudit tots els anys "siguin quines siguin les circumstàncies que ho han motivat" i ha subratllat que la justícia s'imparteix en nom del rei, "símbol d'unitat i permanència" de l'Estat.

"El nostre lament no només obeeix al fet que es trenca amb una tradició de més de 20 anys, sinó també, i sobretot, perquè la presència de Sa Majestat el Rei, el Cap de l'Estat, en la cerimònia de lliurament de despatxos als nous jutges respon a l'especial vincle constitucional de la Corona amb el poder judicial, vinculació que forma part de la nostra tradició històrica des de la Constitució de Cadis de 1812, i que serveix a més per ressaltar la dignitat de la nostra funció", ha afegit.

L'acte ha acabat amb un "Visca el rei" corejat per part dels assistents, a iniciativa de José Antonio Ballester, vocal de l'òrgan de govern dels jutges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides