El govern d’Espanya recomana tancar la ciutat de Madrid

La Comunitat de Madrid replica que ja han aplicat "mesures dràstiques" aquesta setmana
El ministre Salvador Illa, durant una reunió telemàtica amb el respo
El ministre Salvador Illa, durant una reunió telemàtica amb el responsable regional de l'OMS

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el govern central ha recomanat al de la Comunitat de Madrid que apliqui a tota la capital d'Espanya, i també als municipis amb més de 500 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, les restriccions que ja ha aplicat en determinades àrees per frenar els contagis.

A més, ha adreçat al govern que presideix Isabel Díaz Ayuso altres recomanacions, com la prohibició de consumir a les barres dels bars a tota la comunitat i la limitació al 50% de l'aforament de les terrasses d'aquests establiments. El ministre considera que es tracta de les "mínimes per prendre el control [de la pandèmia] en aquesta comunitat autònoma", i ha afegit que les ha comunicat "sense retrets" a l'executiu madrileny i que el govern d'Espanya ha actuat "amb transparència, respecte i lleialtat institucional".

Les recomanacions exposades per Illa, més estrictes que les de la Comunitat de Madrid, es formulen després de les primeres trobades del grup de treball contra la Covid-19, anunciat aquesta setmana després de la reunió dels presidents Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso i format per responsables d'ambdós governs. La compareixença del ministre ha coincidit amb la del viceconseller madrileny de Salut Pública, Antonio Zapatero.

Sobre la recomanació traslladada per Illa de tancar Madrid, Antonio Zapatero ha respost que el govern madrileny adopta decisions per lluitar contra la pandèmia basades en "criteris tècnics" i ha indicat que ja han aplicat "mesures dràstiques" aquesta mateixa setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides