Els Mossos “ho tenen absolutament tot previst” si hi ha aldarulls per la inhabilitació de Torra

El titular d'Interior diu que la policia catalana treballa amb actuacions preventives per no haver d'entrar "mai a la manifestació"
Miquel Sàmper a TV3

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que "els Mossos d'Esquadra preventivament ho tenen absolutament tot previst" davant de possibles aldarulls que es puguin produir un cop se sàpiga si el president català, Quim Torra, queda inhabilitat. Miquel Sàmper, en declaracions a TV3, ha afirmat que "sabem que una possible inhabilitació del president Torra pot esdevenir en conflictes al carrer", afegint que "evidentment que arriba l'1 d'octubre la setmana que ve, i que és una data en el calendari del món independentista". Sàmper ha afirmat que "tot això ho sabem, i els Mossos ho preveuen absolutament tot", assegurant que "tenim la previsió de tots els escenaris que hi pot haver".

En aquest context, el titular d'Interior ha declarat que "la feina preventiva que fan els Mossos d'Esquadra és encomiable, i li ben asseguro que no és preventiva d'un dia abans, ni de dos, ni de tres". Per a Sàmper "hi ha un camp que és obvi que és el de la prevenció, si nosaltres som capaços d'avançar-nos a una possible incidència violenta l'evitarem, i per tant evitarem l'actuació dels Mossos. I evitant una acció violenta, per exemple serem capaços de protegir que tothom pugui manifestar-se". "Nosaltres el que pretenem és que els Mossos tinguin l'oportunitat que no hagin d'entrar mai a la manifestació. I com ho fem? Amb actuacions preventives, que tampoc agraden, hi ha gent que després es queixa", ha dit Sàmper.

Miquel Sàmper ha fet aquestes declaracions el mateix dia en què El Periódico ha publicat que la policia de la Generalitat ha activat la màxima alerta per aldarulls davant la possible inhabilitació de Torra. S'apunta que el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha ordenat reprendre la vigilància de seus judicial davant sentencies que poden generar "un fort impacte emocional". Els Mossos estan treballant a partir dels darrers informes d'amenaces elaborats per la Comissaria General d'Informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides