Una Mercè marcada pel virus arranca amb polèmica pel pregó de Poltrona

Manuel Valls i Llum Guilarte abandonen l'acte pel record del pallasso als presos independentistes
Tortell Poltrona

Una Mercè diferent, condicionada per la pandèmia, amb les cites més petites i descentralitzades, tot per esquivar el virus. Així s'ha reinventat la festa major de Barcelona, que aquest 2020 no pot ser la de sempre, però que manté una programació cultural de la mà de 150 grups que oferiran uns 300 espectacles amb aforament limitat. L'entrada, gratuïta, requereix reserva prèvia via web o aplicació mòbil.

La festa va començar amb polèmica, ahir amb el pregó del pallasso Tortell Poltrona. Els regidors dels grups de Bcn pel Canvi i Ciutadans, Manuel Valls i Llum Guilarte, van abandonar molt indignats al Saló de Cent abans que Jaume Mateu Bullich, més conegut com a Tortell Poltrona, acabés el seu inesperat pregó.

A Valls i Guilarte no els va agradar gens que el pallasso llegís una carta que Jordi Cuixart li va escriure des de la presó, que digués que l'Estat de dret d'aquest país està borni, que els poders no estan de cap manera separats i sí del tot enganxats, entre altres coses. "Els que rebutgen la llengua i la cultura d'un lloc són com a mínim uns inadaptats", va dir. "Això no és un pregó", va escriure a Twitter després Valls. I, quan li van explicar tot el que havia passat, Poltrona va dir que li semblava fantàstic.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides