Diplocat i l’ANC encarreguen campanyes internacionals d’imatge a la mateixa empresa

‘We are Mortensen’ ha fet la web de l’assemblea “per explicar la situació política a Catalunya al món” i la de Diplocat "per enviar llibres i roses arreu del món per sant Jordi”
Portal de l'ANC Internacional fet per l'empresa 'We are Mortensen'

We are Mortensen, empresa consultora i de serveis de creativitat, disseny i productes digitals, ha fet webs per promoure la imatge internacional de l’organització independentista Assemblea Nacional Catalana (ANC) i pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), que depèn del govern de la Generalitat. Per l’ANC va fer la seva web internacional i amb Diplocat va treballar per la que va utilitzar aquest organisme públic per escampar la festa de Sant Jordi arreu del món aquest any 2020 sota el lema #Books and Roses.

A la web mortensen.cat s’explica que “L’Assemblea Nacional Catalana ens va encarregar un web per explicar la situació política a Catalunya al món. L’objectiu és facilitar la feina als mitjans internacionals a l’hora d’explicar la realitat catalana amb l’aspiració de convertir-se en web de referència. El web consta de seccions amb informació històrica, política, econòmica i social del país així com una línia de temps dinàmica amb els esdeveniments més rellevants dels darrers temps i una secció de notícies actualitzada en set idiomes”.

La campanya @BooksandRoses.cat, promoguda pel Diplocat, segons explica al seu portal, pretén que “tot el món celebri el 23 d’abril intercanviant llibres i roses” i recorda que els darrers anys “ja han estat uns 150 esdeveniments organitzats per voluntaris a 50 països”. Els organitzadors d’aquests actes són “les comunitats catalanes a l’exterior i els centres culturals, nombroses llibreries (petites i grans), les delegacions i oficines de la Generalitat de Catalunya a l’estranger (Institut Ramon Llull, Turisme de Catalunya, Acció, etc.) i persones particulars i altres col·lectius”. La pandèmia va suspendre les activitats tradicionals de Sant Jordi però el govern de la Generalitat va penjar un missatge a Twitter on animava a participar en la iniciativa de Diplocat: “Suma’t a la campanya de felicitacions virtuals #BooksandRoses que et permetrà crear i enviar roses virtuals personalitzades”.

We are Mortensen va cobrar 656,43 euros pel “servei de hosting de la pàgina web www.booksandroses.cat, 605 euros més per “la renovació dels continguts” d’aquesta pàgina i 2.262,70 euros més pel “servei tècnic d’habilitació d’una funció trilingüe targeta digital amb una rosa virtual” a la mateixa web.

Els responsables d’aquesta empresa donen diverses explicacions del perquè del nom que s’han posat. La primera d’aquestes explicacions és que és un homenatge a l’actor Viggo Mortensen. “Mortensen és molt Viggo i Viggo és molt Mortensen. Posar-li Mortensen al nostre projecte és el nostre petit gran homenatge a Viggo Mortensen, no sé si el millor actor de tots els temps però sí amb el que compartim més valors”, expliquen a la seva web. Aquest actor, nascut a Nova York, d’ascendència danesa i que viu a Barcelona amb la seva companya, l’actriu Ariadna Gil, es va fer soci d’Òmnium Cultural el maig de 2018 i va firmar el Manifest de la campanya Let catalans vote, amb suports de personatges com Yoko Ono, Dario Fo o Rigoberta Menchú, previ al referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

El Diplocat va ser dissolt pel govern central arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució després de la proclamació de la independència de Catalunya per part de l'aleshores president català, Carles Puigdemont. El govern de la Generalitat, sota la presidència de Quim Torra el va reobrir el maig de l’any passat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides