Es recomana que els habitants de la Cerdanya no surtin de les seves cases

L'aforament a bars i restaurants es limita al 50%, de la mateixa manera que l'assistència a actes religiosos
Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà

Davant l'augment del risc de rebrot a la Cerdanya, que està per sobre de 2.000, el Procicat ha aprovat aquest dimecres noves mesures restrictives a la comarca. Concretament, ha recomanat que la població es quedi a casa i que només se surti per anar a treballar si no es pot fer teletreball. També per assistir a centres o serveis sanitaris, anar a escola i fer activitats de lleure infantil, incloses les extraescolars.

El Procicat també recomana no sortir de casa si no és per assistir i tenir cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables; per desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances i d'altres serveis; per accedir als establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes i matèries primeres; i per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs.

D'altra banda, l'aforament a bars i restaurants es limita al 50%, de la mateixa manera que l'assistència a actes religiosos. Les activitats culturals es mantenen amb un aforament del 70% de la capacitat, però les esportives no podran superar el 50%. Són mesures a aplicar durant els propers 15 dies.

En establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de fer sempre a taula. En l'interior l'aforament es limita al 50% i s'ha de garantir una distància mínima entre taules d'1,5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai al 50% també i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules. L'horari de tancament serà a la una de la matinada com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les dotze. En hotels, l'aforament dels espais comuns es limita al 50%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides