Catalunya veta trobades de més de sis persones per controlar la covid-19

Per contra, ara per ara no es tancaran els parcs infantils, tot i reconèixer que suposen un risc de contagi
Prohibides les trobades de més de sis persones

El Procicat ha aprovat aquest dimecres al matí la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l'àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones, i no 10 com fins ara. La limitació no s'aplica a persones convivents.

Segons expliquen, la decisió de limitar a sis persones les reunions socials té com a objectiu reduir el nombre de contagis per la covid-19 que ara es donen en l'àmbit interfamiliar i en l'entorn social més proper. D'acord amb aquesta mesura, també se situa en sis el topall de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d'hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

Per contra, l'òrgan ha anunciat que, ara per ara, no es tancaran els parcs infantils, tot i que considera necessari "reforçar" les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte i els elements de control per part de les administracions públiques locals.

No obstant això, reconeix que l'ús dels parcs suposa un risc de contagi, especialment per presentar superfícies de contacte freqüent elevat, per fer coincidir infants de grups de convivència estable diferents, i per la dificultat per mantenir les distàncies i aglomeracions en els espais d'ús compartit simultani.

El Procicat recorda que cal "un ús racional" dels parcs infantils i demanen a les famílies que no s'hi accedeixi si ja hi ha un nombre important d'infants en aquell moment. També proposen limitar el temps d'ús a un període inferior a l'habitual i buscar activitats i jocs d'esbarjo alternatius a l'ús de gronxadors o tobogans. A més, recorden que cal que els infants practiquin la higiene de mans abans d'accedir-hi i també de forma freqüent mentre en fan ús.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.