El desnonament violent d’un pis seu al Carmel persegueix a Oleguer Pujol

“Això no quedarà així. Serem el vostre pitjor malson!”, assegura la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó, que es va manifestar sota el domicili del fill de l’ex-president de la Generalitat
Acció de la Xarxa d'Habitatge d'Horta-Guinardó davant el domicili d'
Acció de la Xarxa d'Habitatge d'Horta-Guinardó davant el domicili d'Oleguer Pujol Ferrusola

La Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó no es dona per vençuda després que Oleguer Pujol Ferrusola aconseguís fer fora d’un pis de la seva propietat la família que hi vivia des de feia tres anys i que s’havia quedat sense recursos per pagar el lloguer de 750 euros mensuals. El desnonament es va produir el dijous 17 de setembre malgrat l’oposició d’un centenar de veïns i després d’una actuació dels mossos d’esquadra amb una violència que va quedar reflectida pels vídeos que es van enregistrar.  Els esforços dels veïns i l'ajuntament de Barcelona perquè Oleguer Pujol s’avingués a oferir un lloguer social a Hamid Kadri, la seva dona i els seus dos fills menors d’edat, van ser ineficaços. Set furgonetes dels mossos d’esquadra van actuar amb contundència per apartar els veïns que impedien l’accés al pis 2on 2ª del número 24 del carrer Mühlberg de l’humil barri del Carmel mentre el propi Oleguer Pujol Ferrusola contemplava l’operació des de darrere dels policies i cobert amb una mascareta que no va impedir que els activistes l’identifiquessin.

Era el tercer cop que aquesta família vivia l’amenaça del desnonament. En les dues ocasions anteriors –el 25 d’octubre de 2019 i el 3 de febrer de 2020- la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó havia aturat la voluntat d’Oleguer Pujol de fer-los fora de casa. El 17 de setembre, però, ja no va ser així. Els activistes van convocar, fins i tot, dos dies abans, una acció de protesta davant el domicili del fill de l’ex-president de la Generalitat, en la que van exhibir una pancarta on es llegia ‘Oleguer Pujol desnonador, serem el vostre pitjor malson”. Han difós aquest lema als missatges que han penjat a twitter on han creat el hastag #OleguerPujolDesnonador, on van incorporant notícies sobre les operacions irregulars que se li imputen.

Així, recullen informacions segons les quals hauria blanquejat 3.000 milions d’euros en operacions immobiliàries. Entre aquestes operacions hi hauria la compra de dos edificis del grup Prisa a Madrid i Barcelona i moltes oficines del Banc de Santander i Bankia. En la seva interlocutòria del judici per l’enriquiment irregular de la família Pujol, el jutge José de la Mata imputa  Oleguer Pujol els delictes d’organització criminal i blanqueig de capitals. L’acusació particular exercida per Podemos li demana 14 anys de presó pels delictes d’associació il·lícita, organització o grup criminal i blanqueig de capitals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides