Barcelona retira la medalla d’or a Heribert Barrera

El president Quim Torra diu que ha esdevingut "una capital provinciana i mesquina" per aquesta decisió
Heribert Barrera
Heribert Barrera

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres, amb els vots de la majoria no independentista, la retirada de la medalla d'or de la ciutat a l'expresident del Parlament i exdirigent d'ERC Heribert Barrera.

Barrera, distingit a títol pòstum el 2012, va destacar entre els polítics nacionalistes per declaracions xenòfobes i racistes, que per als grups municipals de BComú, el PSC, el PP, Cs i Barcelona pel Canvi justifiquen la retirada de la medalla. La proposta, presentada per Barcelona pel Canvi -el grup de Manuel Valls- ha rebut els vots en contra de les dues formacions independentistes representades al consistori, ERC i JxCat.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de la capital catalana inicia els tràmits per anul·lar el lliurament de la medalla, un fet que ha indignat el president de la Generalitat, Quim Torra, el qual ha expressat que és "lamentable" i ha defensat que l'expresident de la cambra catalana va ser "un lluitador incansable per la llibertat".

"Vergonya immensa per tots aquells que heu votat a favor de retirar-li la medalla d'or. La capital de Catalunya s'empetiteix avui, convertida en una capital provinciana i mesquina", ha afegit el president català, que en el passat va expressar en termes similars als de Barrera la seva preocupació sobre la desaparició de la identitat catalana per l'arribada d'immigrants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides