Torra, sobre el TSJC: “No haurien ni d’atrevir-se a jutjar-nos”

Reprodueix vídeo

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut davant dels mitjans aquest dimecres, després de declarar en la segona causa que li va obrir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència, i ha manifestat que "diguem el que diguem i fem el que fem, serem jutjats i condemnats", en referència als independentistes.

De fet, ha tractat el TSJC de "tribunal superior de justícia a Catalunya", ja que el considera "un tribunal espanyol" que "no és neutral". "Està ple de magistrats que ens jutgen quan no haurien ni d'atrevir-se a jutjar-nos a tots nosaltres", ha assegurat, i ha justificat aquest parer adduint que els magistrats "estan incursos en causes d'incompatibilitat" perquè "han manifestat que estan en contra, de manera molt clara, de la independència de Catalunya".

Torra ha explicat que durant la vista, en la qual s'ha acollit al seu dret a no declarar, ha afirmat que "la sentència ja està escrita" i ha emmarcat la seva causa en una persecució política contra els independentistes catalans, a més d'emfatitzar com un punt "clau" per a eventuals accions davant la justícia europea, que són "una minoria nacional". A més, ha afegit que ha conclòs la seva intervenció dient que "estava segur que tant ell com jo teníem molta feina", i que la coordinació de la resposta a la pandèmia de la Covid-19 li ocupa "el 100% del meu temps".

Sobre la pancarta que va negar-se a retirar del Palau de la Generalitat en període electoral, Torra ha remarcat el fet que un president de la Generalitat estigui encausat "per una pancarta que, amb mandat de l'ONU, i complint el que requereix l'ONU, que és donar publicitat a una situació d'una absoluta injustícia, es trobi en un altre procés de desobediència i d'inhabilitació".

El president català ha rebutjat fer cap comentari sobre els indults que el govern espanyol preveu tramitar la setmana vinent, per dedicar les seves respostes al discurs que situa el seu cas en una persecució contra una “minoria nacional”. No obstant això, ha iniciat la seva intervenció demanant disculpes irònicament perquè "només" hi ha una bandera catalana, ja que "no hem pogut trobar-ne 23 més", en al·lusió a les 24 banderes -d'Espanya i de la Comunitat de Madrid- exhibides aquest dimarts en la compareixença conjunta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

D'altra banda, Torra ha expressat el seu condol a la família de l'exconseller Jordi Turull, un dels dirigents del procés condemnats per sedició i empresonats, per la mort del seu pare, i ha considerat "un acte que frega la inhumanitat" el fet que la mort s'hagi produït quan Turull es troba privat de llibertat. Per al cap de l'executiu català tot plegat té lloc en un "temps de venjança".

El president de la Generalitat, que ha aparegut acompanyat del seu advocat, Gonzalo Boye, també ha recordat en l'inici de la seva intervenció que fa un any de l'operació Judes, en el marc de la qual diversos membres de CDR van ser detinguts i acusats de terrorisme perquè suposadament preparaven explosius. Segons ell, es tracta d'una "operació d'Estat i de clavegueres" que "buscava terroritzar la població catalana", però assegura que "no ho va aconseguir".

(Visited 66 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari