El rei, absent per primer cop del lliurament dels despatxos als jutges

Felip VI, después d’anunciar la seva presencia a Barcelona, comunica al CGPJ que no hi assistirà
Felip VI, a l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges celebr
Felip VI, a l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges celebrat a Madrid el 2019

Felip VI no presidirà per primer cop des que és el rei d'Espanya l’acte de lliurament dels despatxos dels nous jutges, que tindrà lloc aquest divendres a Barcelona, malgrat que inicialment la Casa Reial havia anunciat la seva presència. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va adreçar una invitació al cap d’Estat, acceptada en un primer moment, però posteriorment la Casa Reial ha remès una comunicació on ha informat al CGPJ que Felip VI no hi acudiria.

Atès que el rei no té en la seva agenda oficial cap altre acte programat en lloc del lliurament dels despatxos, les mirades sobre el canvi de plans es dirigeixen al govern de Pedro Sánchez, el qual ha de ratificar els actes del cap d’Estat. El Mundo, de fet, publica que només un cas de força major o una decisió del govern podria fer canviar aquesta decisió. En aquest sentit, l’oposició ja ha carregat contra el govern, a qui atribueix un veto contra la presència del rei.

El Español revela, per la seva part, que el govern ha “aconsellat” a Felip VI que no es desplacés a Barcelona per “motius de seguretat”, mentre que l’ABC relaciona el fet amb exigències dels independentistes catalans, en el marc de la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat, per bé que també la seva presència podria haver coincidit amb la publicació d'una probable condemna en ferm al president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència.

En canvi, està prevista l’assistència a l’acte del president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i dels vocals del CGPJ, entre més autoritats judicials.

El lliurament dels despatxos que tindrà lloc enguany a Barcelona, seu de l’Escola Judicial i d’aquest acte des del 1987 -llevat del 2019-, presenta com a particularitat que la majoria dels jutges promocionats tindran Catalunya com a destí.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.