El govern central “tramitarà” l’indult a presos del procés la setmana que ve

La UGT l'havia demanat per a Dolors Bassa i tres expresidents del Parlament per a Carme Forcadell
Juan Carlos Campo

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha afirmat que "estem tramitant els indults, per cert, aquells als quals a vostè li preocupen perquè els toquen, es començaran a tramitar la setmana que ve". Aquesta ha estat la resposta que el ministre Campo ha donat al Congrés dels Diputats a la pregunta que li ha fet aquest dimecres la portaveu de JxCat, Laura Borràs.

El sindicat UGT havia demanat que s'indultés l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, qui va ocupar el càrrec en l'executiu de Carles Puigdemont. També tres expresidents del Parlament de Catalunya (Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol) han demanat l'indult per la qui també va ser presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell. Bassa va ser condemnada a dotze anys de presó, mentre que Forcadell va ser condemnada a onze anys i mig.

Aquest anunci arriba al mateix temps que des del govern central, i en concret el mateix president Pedro Sánchez, hagi insistit que el seu executiu té sobre la taula la reforma del codi penal pel que fa al delicte de sedició. Una reforma que Sánchez ha qualificat de compromís de legislatura i una mesura que podria modificar la situació penal dels presos independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides