El PNC de Marta Pascal inicia les primàries internes per escollir candidat a la Generalitat

Confia en arribar a acords electorals amb d’altres formacions nascudes del trencament de Convergència
Marta Pascal

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), liderat per Marta Pascal, ha aprovat començar els tràmits per escollir en primàries internes la persona que ha ser la líder del projecte en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Malgrat la incertesa de la data electoral, doncs això depèn del president Quim Torra i de les voluntats de Carles Puigdemont, el PNC va aprovar en el seu últim consell executiu, celebrat el passat cap de setmana a Llinars del Vallès, iniciar el procediment per escollir la candidatura. Encara que el reglament final no està aprovat, el que sí que és segur és que es “preveu donar vot al conjunt de la militància del partit”, segons consta en l’acta de la reunió que han rebut tots els afiliats i que està signada pel secretari d’organització, Àlex Moga.

Malgrat tot, el PNC confia en què podrà arribar a acords amb d’altres formacions sorgides de Convergència Democràtica. La principal intenció seria un pacte amb el PDECAT, formació de la que Pascal en va ser coordinadora.

Tanmateix, les primeres converses es van refredar després que des del PDECat es confiï encara a arribar a un acord amb Carles Puigdemont i Junts per Catalunya.

En el PNC s’ha constatat, segons expliquen fonts coneixedores de les converses, que David Bonvehí seria el més reticent a tancar ja acords electorals amb el PNC doncs espera que al final i a l’últim minut podrà teixir una coalició amb JxCat de Puigdemont.

Malgrat tot, d’altres dirigents del PDECAT estimen que serà molt difícil després que Puigdemont i els seus principals col·laboradors estripessin el carnet del PDeCAT i que fins i tot Quim Torra fes una crisi de govern a la Generalitat per defenestrar Àngels Chacon, l’única consellera provinent de CDC i PDECAT que no havia fet el pas de deixar enrere dècades de militància.

Així mateix, l’executiva del PNC va acordar crear el Moviment Jove d’ aquesta formació “davant el creixement progressiu de la formació”, segons consta en l’escrit del secretari d’organització.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides