Catalunya limitarà les reunions a un màxim de sis persones per la covid

Les quarantenes per als contactes estrets es redueixen a deu dies a partir de la setmana vinent
Gent amb mascaretes en una terrassa

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, proposarà al Procicat prohibir les trobades de més de sis persones en espais públics. Actualment es permeten les trobades de fins a 10 persones. Argimon ha justificat aquesta proposta perquè els brots que es produeixen són "intrafamiliars" i "en l'entorn més proper". El secretari de Salut Pública ha afegit que "si anem a una cafeteria, no cal que hi anem 8 o 9 persones, encara que sigui a l'aire lliure". També han insistit en el fet que la mascareta s'ha de dur més temps a les terrasses i només treure-se-la per fer un glop o mos del que s'estigui consumint.

Argimon ha dit que aquesta proposta de passar de 10 a 6 persones es pren "relativament aviat" però ha recordat que cal "actuar de manera ràpida i proactiva". També ha dit que si una mesura no funciona, es retirarà. "Si les coses van millor, retirarem la mesura", ha afegit.

D'altra banda, les quarantenes per als contactes estrets de positius de covid-19 es reduiran a deu dies. Serà a partir de la setmana vinent, però Argimon ha avançat que la decisió està presa.

Les quarantenes s'han estès molt amb l'increment de contagis en les últimes setmanes i amb la tornada a l'escola, atès que qualsevol positiu en una aula obliga a confinar tot el grup per evitar brots descontrolats.

Després de l'anunci d'Argimon, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que la mesura s'aplicarà a nivell estatal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides